Стратегія управління безпекою підприємства в контексті галузевих загроз (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті розглянуто питання ідентифікації та аналізу галузевих загроз із погляду стратегічного управління безпекою підприємства. Окреслено концепцію управління безпекою, розглянуто види загроз, зокрема й галузеві. Детально описано галузеві загрози, пов’язані з конкуренцією, співпрацею з партнерами та споживачами, на основі аналізу чинників ризику для понад 300 підприємств. У презентації стратегії управління безпекою обґрунтовано, що стратегії протидії галузевим загрозам мають бути інтегровані зі стратегією розвитку підприємства.
Keywords: управління стратегічною безпекою, типологія загроз, галузеві загрози, чинники ризику, стратегії управління.