ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ОБЛІКУ КІЛЬКОСТІ І ЯКОСТІ ЗЕМЕЛЬ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ РОЗВИТКУ АГРАРНИХ ВІДНОСИН (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
Земля потребує належної організації обліку при прийнятті управлінських рішень. Використовуючи землю у виробничому процесі, агропідприємства виокремили її у складі об’єктів бухгалтерського обліку.У сучасних умовах економічного розвитку виникла потреба вдосконалити існуючий організаційно-економічний механізм регулювання ефективного використання земель на усіх рівнях управління, в усіх галузях і сферах національної економіки.В Україні облік ведеться з необхідною повнотою і детальністю залежно від певних груп ознак земель згідно Закону України «Про державний земельний кадастр». Кадастр набув статусу єдиної державної геоінформаційної системи.
Keywords: земельні ресурси, облік землі, нормативне регулювання, сільськогосподарське виробництво, земельні відносини, бухгалтерський облік.