КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОРПОРАТИВНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
Історія виникнення та розвитку корпорацій має давні історичні корені, але в Україні зроблені лише перші кроки, які покликані сприяти поширенню цієї найбільш ефективної форми організації бізнесу. Використання переваг корпорації в конкурентній боротьбі можливе за умови забезпечення на належному рівні її корпоративної безпеки. Сьогодні існує лише кілька визначень терміну «корпоративна безпека», а теоретико-методологічні підходи, методичні основи та практичні рекомендації перебувають на стадії формування. Обґрунтовано власне визначення корпоративної безпеки як діяльності спрямованої на досягненні взаємоузгоджених корпоративних інтересів шляхом  ефективного використання наявних ресурсів та захисту від негативної дії загроз, що уможливлює формування безпечних умов для стійкого розвитку підприємства. Визначено та обґрунтовано концептуальні засади забезпечення корпоративної безпеки на українських підприємствах.
Keywords: корпорація, корпоративна безпека, безпека, загроза, інтерес, акціонер, підприємство