ТЕОРЕТИЧНІ ПІДХОДИ ДО КАТЕГОРІЇ «КУЛЬТУРНІ ТА КРЕАТИВНІ ІНДУСТРІЇ» (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
В статті розкрито основні підходи науковців, політиків та практиків до категорії «культурні та креативні індустрії», з’ясовано стан розробки цього терміну у вітчизняній та зарубіжних літературних джерелах, показано генезис становлення креативної індустрії, як невід’ємної складової трансформації індустріальної системи в її постіндустріальний тип,  запропоновано методологічний інструментарій дослідження зазначеної проблеми, як симбіоз теоретичних, аналітичних та емпіричних елементів, визначено основні риси існуючих моделей креативної економіки, досліджено креативне середовище передових країн світу, класифіковано основні види культурних та креативних індустрій, виділено ряд існуючих концепцій щодо впливу креативного підприємництва на соціально-економічне зростання нації та регіону, запропоновано шляхи та важелі системного впровадження креативного підходу, який ґрунтується на  креативно мислячому людському ресурсі, інноваціях, культурній спадщині та фінансуванні.
Keywords: культурні індустрії, креативні індустрії, інновації, підприємництво, попит, євроінтеграційні процеси.