ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ WORLD CLASS MANUFACTURING В СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ПІДПРИЄМСТВА (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
Необхідність мати різноманітні інструменти управління  випливає з потреби розробки конкурентних стратегій для формування сильної позиції на ринку та прийняття швидких рішень. Прикладом моделі управління, що забезпечує вирішення зазначених проблем є World Class Manufacturing (WCM) - Виробництво Світового Рівня. Цільові орієнтири WCM: мінімізація витрат, максимізація якості, швидкість і гнучкість змін, усталеність поточного функціонування та розвитку.Типові кроки процесу впровадження WCM: діагностування, формулювання цілей розвитку та стратегічних пріоритетів, перехід до роботи за принципами WCM, інституціоналізація WCM, моніторинг.Реалізація WCM здійснюється через три взаємопов’язані сфери: використання інструментів WCM; оптимізація організаційної моделі підприємства; зміна управлінської культури.
Keywords: World Class Manufacturing, висока якість, низька ціна, Safety-S, Cost Deployment-CD,Focused Improvement-FI, Autonomus Maintenance-AM, Professional Maintenance - PM, Quality Control-QC, Logistic & Customer Service - L & CS, Early Equipment Management-EEM, Early Equipment Management-EEM, People Development – PD, Environment – E, Total Quality Control,Тotal Productive Maintenance,Total Industrial Engineering, Just In Time/