ЦИФРОВА ГРАМОТНІСТЬ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ БІЗНЕС-СТРУКТУР (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2019)
Останнє десятиліття характеризується стрімким розвитком інформаційних технологій, які кардинально змінюють життя суспільства. Економічні відносини стали надзвичайно залежними від інфраструктурного інформаційного забезпечення, соціальні відносини перейшли із сфери виключно прямої взаємодії до територіально та часово віддаленої завдяки можливостям цифрового простору.Такі радикальні перетворення вимагають нового підходу до розуміння наслідків цих процесів, вмінь адаптувати цифрові технології до сучасних вимог суспільства та бізнесу.Тому метою даної статті є розкрити зміст та особливості впровадження концепції цифрових компетентностей, визначити перспективи і переваги формування компетентісного підходу в умовах інформаційного суспільства. Провести аналіз «рамки цифрової компетентності» та розробити рамки цифрових компетенцій для людського капіталу бізнес-структур.
Keywords: цифрова компетентність, цифрова грамотність, професійна компетентність, інформаційне суспільство, розвиток цифрових компетенцій