МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО АНАЛІЗУ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ У ПІДПРИЄМНИЦТВІ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2020)
У статті розглянуто існуючи методологічні підходи до аналізу інноваційних процесів у підприємництві. Конкретизована сутність міждисциплінарного підходу, який дозволяє здійснити комплексне обґрунтування й розроблення механізмів, стратегій або моделей інноваційних процесів у підприємництві на методологічному, теоретичному й технологічно-практичному рівнях. Акцентовано увагу на необхідності використання системному підходу, з його широким арсеналом методичних засобів, принципів, задач, які ґрунтуються на загальній теорії систем, синергетиці, економічному моделюванні, економічній теорії, політекономії, економічній кібернетиці, економіко-математичному моделюванні та інших загальновідомих макродисциплінах. Визначено, що існуючи підходи до методології дослідження інноваційних процесів у підприємництві доводять про необхідність їх постійного перегляду та удосконалення за умов сучасності.
Keywords: инновационное предпринимательство, методология, синергетический подход, бифуркации, адаптивность, жизненный цикл.