ПРОБЛЕМИ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ШЛЯХИ ЇЇ ПОДОЛАННЯ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2020)
У статті досліджено методи і засоби фальсифікації харчових продуктів, проаналізовано зарубіжний та вітчизняний досвід боротьби із зазначеним явищем. Систематизовано підхід до групування фальсифікованої продукції за її окремими групами: асортиментною, якісною, інформаційною та кількісною. Окреслені шляхи, які зможуть унеможливити фальсифікацію харчових продуктів на вітчизняному споживчому ринку. Зроблено висновок, що боротьба з фальсифікацією харчових товарів, повинна здійснюватись насамперед у таких нарямах як розробка нових та удосконалення існуючих методів експертизи, створення координаційного центру для збору, аналізу та публікації аналітичних результатів з якості харчових продуктів спільної участі України з Міжнародними організаціями у розробці досконалих пристроїв за допомогою яких можна буде швидко та легко виявити фальсифіковані продукти.
Keywords: харчові продукти, фальсифікація, асортиментна фальсифікація, якісна фальсифікація., фальсифіковані продукти.