ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ СПІЛЬНОГО ЕКОЛОГІЧНОГО РИНКУ ЄС (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2020)
У статті розглянуто особливості формування та розвитку спільного екологічного ринку в країнах ЄС. Визначено поняття спільного екологічного ринку та еко-індустрії . Охарактеризовано основні передумови формування спільного екологічного ринку ЄС, серед яких виділено фіскальні обмеження та заборони на виготовлення продукції, що містить шкідливі речовини; формування Єврокомісією програм сертифікації та екологічного маркування; збільшення попиту на екологічно чисту продукцію та послуги. Проаналізовано структуру секторів спільного екологічного ринку ЄС. Визначено основні  тенденції формування й розвитку спільного екологічного ринку ЄС. Акцентовано увагу на стрімкому зростанні темпів розвитку екологічного ринку, що, в свою чергу зробить екологічну галузь перспективною в майбутньому.
Keywords: спільний екологічний ринок, еко-індустрія, органічна продукція, екологічні послуги, Європейcький Cоюз