ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКУ НАУКОЄМНОЇ ПРОДУКЦІЇ ПРИКАРПАТСЬКОЇ ДСГДС (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2020)
Наведено результати маркетингового аналізу кон’юнктури ринку (кон’юнктурний аналіз) наукоємної продукції Прикарпатської ДСГДС. Встановлено, що серед закінчених наукових розробок установи сорти рослин займають провідні позиції, як за кількістю, так і за надходженням коштів від їх використання, а також рівнем захищеності. Здійснено на прикладі ріпаку, як модельного об’єкта кон’юнктурний аналіз наукоємної продукції установи. Виділено сегменти ринку сортів рослин в Україні. Визначено, що пропозиція сортів рослин ріпаку формується переважно комерційними компаніями, організаціями, фірмами, тобто переважає приватна селекція. Обґрунтовано необхідність переходу на рівень наскрізної координації, трансферу цілісних технологій і стандартизованих сировинних ресурсів, застосування в аналізі нових оціночних підходів та системи технологічного забезпечення.
Keywords: інновація, кон’юнктурні дослідження, маркетингові дослідження, ринок сортів рослин