ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНА ПОЛІТИКА ГЕТЬМАНА БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2020)
У статті розглядається діяльність гетьманського управління Б. Хмельницького, спрямована на проведення корисної для молодої української держави внутрішньої торгівлі.       Показується запровадження нової системи оподаткування товарів, ліквідація різних митних бар’єрів та розбою на торгових шляхах, упорядкування мір довжини, об’єму і маси. Розкривається прийняття органами  влади жорстоких заходів щодо охорони власності, прав і свобод купців та торговців.Економічна політика Б. Хмельницького та його уряду, у якій були наявні елементи меркантилізму та протекціонізму, зрушення в економіці позитивно впливали на стан внутрішньої торгівлі в країні, яка набувала нових обертів, а ринок ставав важливим компонентом господарської системи.
Keywords: торгівля, Б. Хмельницький, економічна політика, купці, мито, митниця, ярмарка, торгівельна політика, мито.