ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ В СИСТЕМІ ПУБЛІЧНИХ ФІНАНСІВ КРАЇНИ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2021)
В статті розкрита роль публічних закупівель в системі публічних фінансів  України; проаналізовані особливості здійснення публічних закупівель в Україні та їх відповідність нормативам ЄС, а також чинники, які впливають на їх ефективність; досліджені проблеми, які існують в Україні при проведенні тендерних закупівель, а також проблеми у діяльності контролюючих структур країни в царині здійснення публічних закупівель.
Keywords: публічні фінанси, публічні закупівлі, «зелені» закупівлі, Європейський Союз, Україна.