ВПЛИВ ЦИФРОВІЗАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ НА РОЗВИТОК СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2021)
У статті проведено аналіз впливу цифровізації сільськогосподарських підприємств на розвиток сільських територій. Обґрунтовано трансмісійний механізм впливу цифровізації сільськогосподарських підприємств на розвиток сільських територій. Визначено можливі ефекти від цифровізації сільськогосподарських підприємств в площині економічного, соціального, організаційного та техніко-технологічного блоків. Деталізовано позитивні ефекти від цифровізації сільськогосподарських підприємств в розрізі груп основних зовнішніх сиейкхолдерів: територіальної громади, суспільства та держави. Доведено, що цифровізація сільськогосподарських підприємств сприятиме подоланню цифрового розриву між селом на міськими населеними пунктами та підвищуватиме залученість  сільських територій до процесів загальної цифровізації.
Keywords: цифровізація, сільськогосподарські підприємства, сільські території, цифровий розрив, територіальна громада, розвиток