Генеза теорії податків у західній науковій традиції (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
Досліджено історичні ретроспективи дивергенції наукових теорій оподаткування в західній науковій традиції. Аргументовано, що, почавши з радикального заперечення податків, перейшовши до філософського обґрунтування цієї категорії, податки еволюціонували до демократичних податкових форм забезпечення суспільного відтворення.
Keywords: теорія, податки, оподаткування, фіскальна політика, бюджет.