Використання кріптовалют для формування сучасного земельного кадастру (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
Проведено вибір валюти, у якій будуть проводитися розрахунки земельних активів. Обґрунтовано необхідність оцінки земельних ресурсів у кріптовалюті Біткойн, що гарантуватиме в перспективі значне зростання їх вартості в умовах стагнації національного виробництва. Підкреслено необхідність формування принципово нової системи управління економікою країни та, зокрема, земельними ресурсами на основі технології «Блокчейн», яка гарантуватиме значне зниження вартості ітерацій купівлі-продажу й прозорість ринкового ціноутворення. Використання оновленої системи управління дасть змогу знизити ризики банкрутства та нелегальних маніпуляцій у процесі передачі прав власності на земельні ресурси.
Keywords: земельні ресурси, управління, земельний кадастр, кріптовалюта, ринкове ціноутворення, право власності