ВИКОРИСТАННЯ В УКРАЇНІ ДОСВІДУ ФІНАНСУВАННЯ УРЯДОВИХ ВИДАТКІВ НА ОСВІТУ У КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2021)
У статті з’ясовано досвід фінансування освіти в окремих країнах Європейського Союзу та можливість його використання у теперішніх реаліях України. Використовуючи праці зарубіжних та вітчизняних учених, виявлено особливості розвитку освітніх процесів та запропоновано комплексні напрями використання цього досвіду, які включають суб’єктів використання досвіду, нормативно-правову базу, виконання аналізу фінансування освіти у країнах Європейського Союзу та в Україні а також формування схем, моделей впровадження цього досвіду в Україні. Особливий акцент зроблено на порівнянні основних критеріїв фінансування освіти в країнах Європейського Союзу та України.
Keywords: Ключові слова: стратегічні акти, динаміка, способи фінансування, напрями впровадження.