АКТУАЛІЗАЦІЯ ЗАВДАНЬ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ І БІЗНЕС-АНАЛІЗУ В УМОВАХ ЦИФРОВИХ ЗРУШЕНЬ ЕКОНОМІКИ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2021)
Трансформація бухгалтерського обліку і аналізу в умовах цифровізації економіки стикається з цілою низкою проблем. Бухгалтерський облік, зберігаючи свою актуальність і запитуваність створеного продукту, повинен стати чіткою складовою системи отримання, обробки, і передачі економічної інформації. Перед бухгалтерським обліком поставлене завдання - переорієнтування з контрольної функції на інформативну, засновану на систематизації питань цифрової трансформації організації.  Цільова спрямованість бізнес-аналізу полягає в аналітичному забезпеченні ефективного корпоративного управління, що передбачає тісну взаємодію між акціонерами і менеджментом компанії, а також з іншими зацікавленими сторонами (стейкхолдерами). Бізнес-аналіз може служити одним з дієвих інструментів, здатних вирішити ряд проблем і виниклих протиріч вітчизняного корпоративного управління.
Keywords: бухгалтерський облік, бізнес-аналітика, цифрова економіка, інформація, управління