ФІНАНСУВАННЯ СФЕРИ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ У КОНТЕКСТІ ЗБАЛАНСОВАНОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЇ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті досліджено основні проблеми у сфері соціального захисту населення в Україні, які потребують негайного вирішення. Розглянуто теоретичний підхід до питання фінансового забезпечення соціальної сфери. Досліджено причини негативного впливу на впровадження бюджетної політики в системі соціального захисту. Проаналізовано фінансування соціального захисту та соціального забезпечення, охорони здоров’я та освіти з Державного та місцевих бюджетів України. Визначено зміни у системі соціального захисту через трансформацію фінансування системи соціального захисту.