СВІТОВІ ТРЕНДИ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ МАШИНОБУДІВНОЇ ГАЛУЗІ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
У статті проаналізовано cвітові тенденції технологічної трансформації машинобудівних компаній.Досліджено інноваційні процеси, такі як пов'язане виробництво, прогнозне обслуговування та новаторськімоделі обслуговування, які дедалі частіше використовуються у машинобудуванні. Досліджено використаннясучасних цифрових технологій для запобігання ризикам втрати актуальності на ринку сучасної промисловості.Проаналізовано вплив пандемії Covid-19 на впровадження нових технологій в машинобудуванні. На основіпроведеного дослідження автором обґрунтовано доцільність прийняття необхідності деглобалізації вмашинобудуванні як нової норми; оптимізації існуючих виробничих потужностей, автоматизації та залученняпередових цифрових технологій для налагодження робочих процесів; імплементації передових технологій вмашинобудуванні, таких як штучний інтелект, інтернет речей, 3D–друк тощо; підвищення кваліфікаційногорівня працівників машинобудування.
Keywords: машинобудування, автоматизація, штучний інтелект, Індустрія 4.0, Четверта промислова революція.