СУПЕРЕЧНОСТІ ПРОЦЕДУРИ ПРОВЕДЕННЯ ТА РЕГУЛЮВАННЯ МОНІТОРИНГУ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
В дослідженні розкрито вимоги до проведення процедур публічних закупівель на принципах системності та постійності, які закріплені в Законі України «Про публічні закупівлі». Визначено ознаки системності та публічності в загальнонауковому розумінні та згідно регламентованого чинного законодавства. Описано етапи і алгоритм проведення процесу системного та постійного моніторингу публічних закупівель. Окреслено проблему невідповідності Закону України «Про публічні закупівлі» та Закону України «Про Державний фінансовий контроль в Україні» в питанні дотримання вимог виконання принципів системності та постійності моніторингу процедур публічних закупівель на всіх етапах їх здійснення визначеною законодавством Державною аудиторською службою.
Keywords: публічні закупівлі, моніторинг, принцип системності, принцип постійності, державний фінансовий контроль закупівель.