ПРОБЛЕМИ ТА НЕОБХІДНІСТЬ «ЗЕЛЕНОГО ФІНАНСУВАННЯ» У ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД ВІДБУДОВИ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2022)
Війна Росії проти України принесла значні втрати для економіки, довкілля та громадян нашої країни, що вимагає розробки відповідного механізму компенсації цих втрат. Важливим елементом цього механізму повинна стати розробка системи заходів щодо «зеленого фінансування» відбудови Української держави. В статті розкриті особливості «зеленого фінансування» відбудови економіки України після війни з Росією та напрямів дотримання нормативних документів ЄС в цьому процесі. Основними завданнями статі є визначення основних проблем «зеленого фінансування» в Україні у відбудовний період та виявлення шляхів їх подолання.
Keywords: «зелене фінансування», відбудова економіки України, кліматичні інвестиції, «зелений» тариф, Європейський Союз, Україна.