ОСОБЛИВОСТІ АНАЛІЗУ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2023)
У статті розглянуто основні підходи щодо визначення поняття фінансовий стан. Досліджено традиційні методи аналізу фінансового стану як важливої складової у процесі управління підприємством, їхні переваги та недоліки. Узагальнено основні критерії, які застосовуються для характеристики фінансового стану. Розглянуто показники майнового стану, фінансової стійкості, ліквідності, ділової активності, рентабельності, які використовуються для оцінки фінансового стану підприємств, що стикаються з новими викликами сьогодення. У статті відображено особливості трактування та відповідності нормативам показників фінансової стійкості, фінансових результатів, рентабельності в умовам воєнного стану.
Keywords: фінансовий стан, майновий стан, ліквідність, фінансова стійкість, рентабельність, воєнний стан