ОСОБЛИВОСТІ ОЦІНЮВАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ ЛІСОВОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
Зміни у лісовому секторі протягом останніх років були викликані різними реакціями внутрішнього та зовнішнього ринку на різних рівнях. Ресурси кожної країни є предметом суперечок і часом війн. З’ясовано, що на шляху кожного бізнесу, особливо того, який стосується ресурсів, виникає питання оцінювання його конкурентоспроможністю. Виявлено особливості стану та зміни у діяльності окремих філій (лісових господарств) Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства (ЗМУЛМГ). Оцінено та проаналізовано показники, що є ключовими для виявлення конкурентних окремих філій (лісових господарств) ЗМУЛМНГ. Запропоновано напрями управління конкурентоспроможності окремих філій ЗМУЛМГ з урахуванням змін та особливостей реалізації продукції.
Keywords: управління змінами, оцінювання конкурентоспроможності, лісовий сектор, матриці конкурентного профілю.