БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГІЇ У СФЕРІ БАНКІВНИЦТВА: ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ТА ПОТЕНЦІЙНІ ПЕРСПЕКТИВИ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
Банківська сфера в усьому світі продовжує розвиватися протягом останнього десятиліття завдяки багатьом факторам, включаючи процеси глобалізації, лібералізацію фінансових ринків, зміни у банківському регулюванні та, звичайно, постійні зміни у зростанні попиту вимог клієнтів на банківські послуги високої якості. Сучасні інформаційні технології, особливо Blockchain-технології, докорінно змінять вигляд сучасних фінансово-банківських установ. Для банківської сфери дуже актуальним є питання інноваційного розвитку, розробки видів та механізмів забезпечення стабільного та ефективного процесу створення та впровадження Blockchain-технологій, оскільки невідповідність їх роботи перешкоджає ефективному розвитку банківської діяльності.
Keywords: Blockchain-технологія, інформаційні технології, транзакція, послуги, розрахунки, платіжні інновації.