ТЕОРЕТИКО-ПРИКЛАДНЕ РОЗУМІННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ФІНАНСОВИХ ІННОВАЦІЙ В КОНТЕКСТІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В ЧАС ВІЙСЬКОВИХ ВИКЛИКІВ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2024)
Досліджено, що фінансові технології вважаються одними з найважливіших нововведень у фінансовій галузі, оскільки вони відображають зростання технологічної галузі та результативну міжгалузеву інтеграцію. Встановлено, що фінансовий розвиток є необхідною складовою економічного зростання, а добре функціонуюча фінансова система сприяє економічному процвітанню. Досліджено, що фінансові інновації, а також елементи, такі як витрати на дослідження та розробки, передача технологій, визнаються важливими факторами, що сприяють фінансовим інноваціям. Проаналізовано, що фінансові інновації виникають в результаті витрат на науково-дослідну та інноваційну діяльність, передачі технологій та створення мереж. Досліджено, що соціально-орієнтований процес економічного розвитку має на меті забезпечення економічної та соціальної безпеки, а також ефективного відтворення природних ресурсів.
Keywords: фінансовий розвиток, фінансові інновації, діджиталізація, сталий розвиток, військові виклики.