Особливості функціонування СЕЗ у нових країнах Європейського Союзу: досвід для України (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті проаналізовано досвід нових країн Європейського Союзу щодо створення та функціонування різних видів спеціальних економічних зон й особливості оподаткування як у цих країнах, так і підприємств у вказаних зонах цих держав залежно від виду діяльності. Обґрунтовано необхідність запровадження подібної практики в Україні під жорстким міжнародним контролем із боку кредиторів нашої країни
Keywords: Європейський Союз, спеціальні економічні зони, вільні економічні зони, зони вільної торгівлі, Болгарія, Польща, Литва, Латвія, Естонія, нерозподілений прибуток