Регіональний аспект поводження з відходами у Волинській та Рівненській областях (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто стан поводження з відходами у Волинській та Рівненській областях. З’ясовано наявність тут основних підприємств-забруднювачів, проаналізовано ступінь утилізаційності й частку ресурсовикористання відходів як вторинної сировини. Ураховано досвід вторинної переробки ресурсів Японії та регіональних особливостей Волинської й Рівненської областей. Запропоновано напрями інтенсифікації вторинного забезпечення ресурсів на зазначених територіях.
Keywords: відходи, вторинні ресурси, полігони, утилізація, рециклінг, демеркуризація