Облікові процедури в управлінських процесах (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
У сучасних реаліях облік може виступати функцією управління задля забезпечення контролю за процесами планування, виконання діяльності та корегування планових показників з урахуванням змін умов зовнішнього середовища. Визначено пріоритетність різних облікових процедур на різних етапах становлення підприємства. Виявлено принципи забезпечення якості інформації для прийняття ефективних управлінських рішень. Наве-дено особливості аналізу фінансової звітності з метою формування інформаційної бази для управління. Застосовано системний підхід до обліково-аналітичного забезпечення управлінського процесу.
Keywords: обліково-аналітичне забезпечення, управлінські процеси, управлінський облік, фінансова звітність