ОСОБЛИВОСТІ ВТІЛЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2025)
Вступ. У статті розглядаються нові підходи до дослідження доцільності впровадження інноваційних технологій в систему управління персоналом. Мета. Метою статті є аналіз інноваційних методів управління персоналом на підприємствах, при врахуванні специфіки втілення інновацій в управлінську діяльність, а також вивчення зарубіжного досвіду в сфері управління персоналом для ефективного впровадження  на підприємствах України. Методи. Методологічною основою дослідження інноваційних технологій в системі управління персоналом є теоретичне вивчення наукових  праць дослідників даної тематики, вітчизняного та зарубіжного досвіду  методом аналізу та синтезу, для формування цілісного уявлення про систему управління персоналом. В процесі дослідження  були використані такі теоретичні методи як :порівняння та аналогія, абстрагування і узагальнення та системний підхід, де система управління персоналом досліджувалась, як цілісна система.  В нашому дослідженні використовувались і емпіричні методи управління, такі як: спостереження та інтерв’ювання, що дозволило більш глибинно обґрунтувати особливості впровадження інноваційних технологій у систему управління персоналом.Результати. Результатом дослідження стало обґрунтування принципів реалізації інноваційних технологій системи управління персоналом на підприємствах, встановлено практичні рекомендації щодо втілення інноваційних технологій в систему  управління персоналом на підприємствах. Охарактеризовано підсистеми управління персоналом та інноваційні технології управління персоналом. Обґрунтовано доцільність використання у сфері управління персоналом, таких інноваційних технологій, як: лізинг персоналу, кадровий аудит та коучинг та ін. і запропоновано впровадити ці інструменти в діяльність підприємства.Висновки. Успішне втілення інноваційних технологій в систему управління персоналом вимагає комплексного підходу до розуміння формування стратегічних цілей через навчання, мотивацію та готовність до постійного розвитку та трансформації. Адже впровадження інноваційних технологій у систему управління персоналом – це стратегічна необхідність сьогодення
Keywords: персонал, управління персоналом, інноваційні технології управління персоналом, система управління персоналом.