Економічний розвиток прикордонних із ЄС територій України в умовах дії Угоди про асоціацію Україна–ЄС (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
Обґрунтовано, що Угода про асоціацію Україна-ЄС кількома етапами впливатиме на економічний розвиток прикордонних із ЄС територій України. На першому етапі відбуватиметься зростання обсягів торгівлі традиційними для сторін товарами. На другому варто очікувати створення значної кількості підприємств, націлених на безмитний експорт у ЄС промислової продукції. Діяльність органів влади має бути спрямована на створення відповідної технічної та соціальної інфраструктури.
Keywords: Угода про асоціацію, Зона вільної торгівлі, просторова організація економіки, розмі- щення підприємств, прикордонні території