Кліматичні фінанси як умова подолання потепління у світі та в Україні (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2017)
У статті розглянуто зміст та структуру такої нової економічної категорії, як кліматичні інвестиції; з’ясовано їх роль у подоланні потепління у світі та в Україні; проаналізовано особливості використання коштів Зеленого кліматичного фонду ООН і «зелених облігацій» для розвитку відновних джерел енергії й покращення клімату в окремих країнах.
Keywords: кліматичні фінанси, кліматичні інвестиції, Кіотський протокол, Паризька кліматична угода, Зелений кліматичний фонд ООН, відновні джерела енергії, інновації, «зелені облігації», «зелений тариф», ООН, ЄС, Україна.