Управління кадровою безпекою в системі менеджменту персоналу підприємства (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано підходи до визначення та уточнено сутність кадрової безпеки, обґрунтовано місце й роль управління кадровою безпекою в системі менеджменту персоналу. Управління кадровою безпекою підприємства розглянуто як складову частину менеджменту персоналу, націлену на виявлення, знешкодження та попередження ризиків і загроз, які можуть бути спричинені персоналом та призвести до негативних наслідків для підприємства, а водночас передбачають захист працівників, створення сприятливих умов для роботи, забезпечення потреб і реалізацію цілей розвитку персоналу. Ефективність управління кадровою безпекою забезпечується завдяки врахуванню всіх аспектів та функціональних напрямів менеджменту персоналу й імплементацією в їхню структуру інструментів забезпечення кадрової безпеки.
Keywords: менеджмент персоналу, кадрова безпека, управління кадровою безпекою, функціональні складники управління кадровою безпекою.