Теоретичні аспекти туристичних кластерів як детермінант соціально-економічного розвитку регіону (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті здійснено теоретичні підходи до категорії «туристичні кластери», з’ясовано синергетичний такомпліментарний ефекти від існування туристичного кластера в регіоні, наведено приклади кластерних утворень в Україні. Комплексно досліджено теоретичну значимість регіональних туристичних кластерів, виокремлено переваги та недоліки їх функціонування, запропоновано конструктивні способи розв’язання соціально-економічних проблем регіону за посередництвом поширення кластерних угрупувань.
Keywords: кластер, дефініція, детермінанти, конкурентоспроможність, синергетичність, компліментарність