Демографічні чинники в системі побудови соціальної держави (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті розкрито вплив демографічних факторів на формування стабільного економічного,  інтелектуального, політичного та соціального розвитку Української держави. У ній чітко відображено роль демографії як головного питання для стратегічного розподілу активів, тобто інвестицій на довгий термін і, як результат, численних наслідків для економіки та фінансової системи України. Головне ідея – зміна вектора реформ для забезпечення сталого розвитку населення й створення належних умов життєзабезпечення населення, що приведе до покращення економічної динаміки Української держави в цілому.
Keywords: демографічна ситуація, демографічний розвиток, демографічна характеристика, демогра- фічна політика, соціальний регулятор, соціальні катаклізми, глобалізація, народонаселення