Роль та значення аутплейсменту в реалізації ефективної підприємницької системи соціально-трудових відносин (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2016)
Розглянуто суть аутплейсменту, визначено етапи його розвитку в Україні та країнах ЄС і США, розглянуто переваги використання аутплейсменту й етапи його проведення. Запропоновано модель використання аутплейсменту в реалізації ефективної підприємницької системи соціально-трудових відносин. Установлено значення та роль аутплейсменту для трьох груп субʼєктів соціально-трудових відносин: держави, роботодавців і працівників.
Keywords: аутплейсмент, соціально-трудові відносини, підприємницька система, підприємство, хедхантинг